Käytiin pari viikkoa sit Mikkelissä ja matkalla pysähdyttiin tietenkin Pirtin Kehräämön tehtaamyymälässä Hiirolassa. Mukaan tarttui tarjouslankoja 1,5kg.

218527.jpg

Tuolle sateenkaarivärjätylle oli ehdoton tarkoitus. Siitä piti tulla kaulahuivi miulle. Muut värilliset ostin muuten vaan ja vaaleat värjäystä varten. Aloitin viikonloppuna neulomaan ja kuinkas ollakaan miulla ei ole kaulahuivia vaan tälläinen.

222393.jpg

Elikkäs tarkoituksena on huovuttaa tuo neulomus pesukoneessa ja siitä tulee miulle laukku. Hihna on vielä kesken mut eiköhän se tuosta pikkuhiljaa valmistu. Ohjetta laukkuun ei pahemmin ollut mutta samanlaisiin laukkuihin olen törmännyt blogeissa nimellä Booga Bag. Miun enkku ei taipunut noihin ohjeisiin ja siks neuloin ihan fiilispohjalta kuvan perusteella. Saa nähdä minkä verran tuo huopuu ja minkälainen siitä tulee.

Ekan luonnonvaalean vyyhdinkin ehdin Kool-Aidata ja langasta synty tällaiset villapöksyt. Lankaa riittää varmaa vielä toisiin pöksyihin.

222395.jpg

Viikonloppuna piti käydä kaivamassa vintistä villavaatteita. Käteen sattui parin vuoden takaiset Huopasesta neulotut lapaset. Ne huovuttui koneessa reilusti ja ne jäi sekä jäykäksi että kylmiksi. Otin ne käsittelyyn ja koemielessä harjasin toisen lapasen sisäpuolen kynsiharjalla niin et karvat nous pystyyn. Ei siis miulla vaan lapasella. Kuvassa vasemmanpuoleinen on harjattu ja oikeanpuoleinen on se naturelli look.

222392.jpg

Lapasesta tuli paljon notkeampi ja helekutin paljon lämpöisempi. Alunperin oli tarkoitus kirjailla kukkia lapasen selkämykseen mut se jäi kun olin pettynyt lapasten kylmyyteen. Nyt kun saan lapaset harjattua lämpimiksi niin varmasti toteutan tuon kirjonnan. Ja lapasen ranteeseen aion tuunata lisärannekkeen et kylmä ei pääse sitä kautta käsiin. Sit kun vielä uitan nuo lanoliinissa niin varmaan pitää tuulet ja tuiskut sekä vesisateet loitolla.