Huomenna on meidän lasten pikkuruisen pikkuserkun ristiäiset. Kaikki on valmiina; lahja, lasten vaatteet, miehen vaatteet ja öö .... entäs ne omat? Kaikesta muusta tulee kyllä pidettyä huolta mut mitenkäs omien vaatteiden laita. Toivottavasti kaapista löytyy edes jotain säädyllistä päällepantavaa.

Antti alkaa pikkuhiljaa osoittaa kuivaksioppimisen merkkejä. Parina päivänä nuori mies (2v) on pyytänyt itse potalle ja tehnyt sinne pisut. Tänään pidin hänellä pelkkiä harkkapöksyjä ja vain yksiin tuli pissi ja yhteen pieni kakkakikkare (sitä ennen oltiin juostu 4x potalla sitä kakkaa tekemässä). Muut saatiin saalistettua pottaan ja pöksyt pysyivät kuivana. Taitaa kohta nuo pöksytkin käydä tarpeettomaksi. Kunhan lämpimät kelit tulee niin poju saa viilettää ulkona pelkissä isojen poikien pikkuhousuissa. Kun vaan sais opetettua pojan puskapissille niin ettei housut siinä samassa hommassa kastu.

Tänään ompelin urakalla taskuvaippoja Mummun Jadelle. Kolmet sain valmiiksi ja toiset kolme on puolivälissä. Sarjatyönä tuntuu onnistuvan. Päälle tuli pul (yksivärinen tai kuviollinen), sisälle trikoo ja imuksi 2xflanelli ja 2xhamppucollege. Taakse tuli aukko lisäimun pujotusta varten ja sivuille nepparit. Sellaisenaan menevät harkkapöksystä tai lisäimun kanssa ihan vaipasta. Mies otti kameran mukaansa tänään reissun päälle lähtiessään joten kuvia seuraa ehkä huomenna tai viimeistään alkuviikosta.

Edit: Kuvia

Jaden taskuvaipat:

102511.jpg

Villiksiäkin olen neulonut. Jadelle valmistui yhdet pitkäpunttiset housut. (Pitää sovittaa Antille et varmasti mahtuvat). Sit valmistui ne Kool-Aidilla värjätyistä langoista neulotut punakirjavat pöksyt. Ja nyt puikoilla on harmaata ja limenvihreää sisältävät raidalliset hahtuvat. Alotin mie viime viikonloppuna itelle palmikkovillasukkia Kool-Aidatusta Nallesta (punakirjava) mut sain vasta toisen sukan valmiiksi kun piti lainata puikot villahousunlahkeeseen. Eiköhän nekin pikkuhiljaa valmistu.

Edit: Kuvia

Valmiit Kool-Aid-pökät

 102509.jpg

Jaden pitkikset:

102510.jpg