Ihan se oli miunkii pakko tilata niitä Kool-Aid-värejä (eiku siis mehuja) lankojen värjäilyä varten. Tilasin pussit Jari Mäki Oy:stä. Sieltä sain muuten tosi hyvää palvelua ja pussit tipahtivat tuota pikaa postilaatikkoon. Tällaisia värejä (siis makuja) tilasin. Tilasin yhteensä 20 pussia ihan vaan kokeiluun.

89876.jpg

Grape, Pink Lemonade, Ice Blue Rasberry Lemonade, Tropical Fruit, Blasting Berry Cherry,

Black Cherry, Lemonade, Berry Blue, Strawberry, Orange.

Aika namusia sekä väreiltään että tuoksuiltaan.

Ensin vyyhditin huopuvan Pirtin Kehräämön villalankani isommaksi vyyhdiksi. Sit sekoitin litkut. Toiseen kattilaan tuli Pink Lemonade ja toiseen Orange. Sekoitin molemmat noin 7dl:aan vettä. Orangesta tuli niin voimakas väri et kaadoin puolet väriliemestä toiseen astiaan ja lisäsin vettä tilalle.

89880.jpg

Vartin liotuksen jälkeen keitokset hellalle kiehahtamaan.

89881.jpg

Keskikohdan vyyhdistä jätin värjäämättä eli puolen metrin pätkä valkoista jää värien välille. Lopulla oranssilla liemellä värjäsin hahtuvaa.

89882.jpg

Ulkona jäähtyessä värit näyttivät upeilta.

89883.jpg

Langat oli imeneet kaiken värin ja nostaessani vyyhdit huuhdeltavaksi, oli kattilan pohjalla enää kirkasta vettä. Huuhtoessakaan ei enää lähtenyt väriä.

Tältä ne näyttivät kuivumassa.

89884.jpg

Ihanan vaaleat sävyt. Tarkoitus ei ollutkaan saada mitään räikeitä sävyjä aikaan.

Valkeaa Nalleakin värjäsin. Tein taas ison vyyhdin kahden nojatuolin välissä. Vyyhtiin tein solmuja pienen matkan päähän toisistaan.

89886.jpg

Väriliemeksi päätyi Grape. Taas sellaiset 7dl vettä ja alkuun puoli pussia väriä. Väri oli sen verran voimakas et en tässä vaiheessa laittanut enempää. Lopun sekoitin tummaksi väriksi vanhaan ketsuppipurkkiin. Lanka liemeen ja vartin uittamisen jälkeen hellalle. Kun väri alkoi liemestä loppua, ruikin ketsuppipurkista väriä sinne tänne lankaan. Lanka imi kaiken värin ja liemi oli jäähdyttyään kirkas. Lanka oli tosi upea. Solmukohdat jäivät valkoisiksi ja loppu lanka oli osasta kohtaa tummemman violetti ja osasta vaaleampi. Tosi upeat värit.