Tänään kävin niiden valkeiden Pirtin Kehräämön lankavyyhtien kimppuun. Ekan vyyhdin värjäsin niin et upotin toisen pään siniseen liemeen ja sitten koko vyyhdin punaiseen. Siitä tulee luultavasti violetti, jonka toinen pää on vaaleampi kuin toinen. Toisen vyyhdin värjäsin kahdessa pienemmässä kattilassa niin et toisessa oli ekasta värjäyksestä jäänyt sininen liemi ja toisessa punainen liemi. Vyyhdistä jätin keskikohdan värjäämättä eli lopputulos on todennäköisesti 3-värinen. Lisäilen kuvia illemmalla kunhan saan langat kuivumaan.

Noh, tässä kuva ensimmäisestä värjäyserästä:

85309.jpg

Ja toisesta 2 kattilan värjäysmetodista:

85310.jpg

 

Ja tässä lopputulos. Langat vielä märkiä, joten kuivuttuaan eivät ole varmaan ihan tuollaisia.

85311.jpg

Alemmasta langasta tuli ihan kiva. Paitsi että tuo sininen on aika ärtsy. Ylempi lanka oli pettymys ja värjäsin toisen pään uudelleen upottamalla sen punaiseen liemeen. Lanka on jäähtymässä eli siitä sit kuva myöhemmin.

Lopun punaisen liemen käytin näiden villahousujen värjäämiseen. Villahousuissa on valkea hahtuva ja vaaleanpunainen huopuva lanka. Lopputulos oli kivan vaaleanpunainen. Housut uivat nyt lanoliinissa mut otan niistäkin kuvan kunhan ovat kylpeneet ja kuivuneet.

85312.jpg